Miksi myynti ja markkinointi (tai painonpudotus) on niin vaikeaa?

Personal trainerina olet varmasti huomannut, että ihmiset eivät yleensä pudota painoa onnistuneesti lukemalla artikkeleita terveellisen ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Mahdollisuudet onnistuneeseen painonpudotukseen vähintään moninkertaistuvat, jos heidän rinnallaan on joku kulkemassa tuota matkaa. Eli sinä, personal trainer. Pätevätkö samat periaatteet myös personal trainer palveluiden markkinointiin?

Alla on lyhyt teksti. Lue se, mutta vaihda nämä sanat:

Asiakas > personal trainer

Terveellinen ravitsemus > myynti ja markkinointi

Painonpudotus > liiketoiminta

Asiakas kyllä tietää, että terveellinen ravitsemus on oleellinen osa painonpudostusta, mutta kun sen toteutus tuntuu vaativan kamalasti aikaa, energiaa ja pitkäjänteisyyttä. Ja kun terveellisestä ravitsemusta tarkastelee tarkemmin, niin oikeastaan se ei tunnu olevan lainkaan yksinkertaista. Mikä nyt lopulta toimii ja mikä ei toimi? Onko toimittava jonkun tarkan ohjeistuksen mukaan? Miten terveellisen ravitsemuksen pelisäännöt menevät? Terveellinen ravitsemus on eittämättä tärkeää, jopa välttämätöntä onnistuneen painonpudotuksen kannalta, mutta jostain syystä aloitetut projektit jäävät aina kesken ja lopulta alkaa vain turhauttamaan.

Niin. Uskon, että personal trainer tietää varsin hyvin myynnin ja markkinoinnin olevan oleellinen osa onnistunutta liiketoimintaa. Ainakin jos olet käynyt meidän koulutusputken ja PT5 jakson, tämä ajatus on iskostettu sinuun tiukasti.

Myynnin ja markkinoinnin (terveellisen ravitsemuksen) tärkeys siis tiedetään. Mutta miksi niitä ei toteuteta?

PT, olet kuin asiakkaasi

Jos ylipainoisen ihmisen voisi laittaa hetkeksi hyvinvoivaan kehoon ja antaa hänen tuntea, miltä ketterä liikkuminen, helppo hengittäminen ja energinen vireystila tuntuvat, olisi hänen huomattavasti helpompi motivoitua toimintaan.

Jos personal trainerin voisi hetkeksi asettaa tilanteeseen, jossa markkinointi- ja myyntitoimenpiteet sujuvat rutiinilla ja asiakkaita riittäisi yhtä paljon kuin tammi- ja syyskuussa, olisi hänen huomattavasti helpompi motivoitua toimintaan.

Näin ei voi kuitenkaan tehdä, eikä kummassakaan tilanteessa ole olemassa pikavoittoja. Laihdutuksen jälkeinen painonhallinta vaatii jatkuvasti töitä ja niin vaatii myös myynti ja markkinointi.

Mikä siis saa henkilön jatkamaan ja estää palaamasta totuttuihin rutiineihin (tai niiden puuttumiseen)? Koska vastaus kysymykseen MIKSI puuttuu.

Painonpudostusasiakas ei todennäköisesti onnistu pudottamaan painoa, ainakaan muutaman ensimmäisen karistetun kilon jälkeen, jos hän nyt vaan haluaa olla x kiloa kevyempi.

Personal trainer ei todennäköisesti jaksa ensimmäisten viikkojen jälkeen päivittää Instagramia säännöllisesti, jos Instagramin päivittäminen nyt vain on jotain mitä kuulemma tulisi tehdä. Personal trainerin tehtävä on kaivaa miksi-syyt esille ja motivoida asiakas projektiin sekä huolehtia projektin jälkeen painonhallinnan onnistumisesta.

Tarvitsisiko personal trainer valmentajan, joka osaa valottaa tärkeät syyt myynnin ja markkinoinnin takana? Olisiko tavoitteisiin helpompi päästä, jos joku neuvoisi toimivien toimintamallien löytämisessä? Jos tämä artikkeli kertoisi terveellisen ravitsemuksen merkityksestä painonpudotuksessa, ei ylipainoinen lukija todennäköisesti olisi viikon päästä yhtään sen kevyempi. Siksi en aio tässä artikkelissa kertoa toimivia myynnin ja markkinoinnin toimenpiteitä. Totean vain, sinulle personal trainer, että valmentaja on saatavilla.

Edellinen
Edellinen

Mitä terveys on osa 4 - Aktiivisuuden ja palautumisen tasapainotila

Seuraava
Seuraava

Kansainvälisestä projektista kunniamaininta